BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Engine, Transmission, Exhaust, Drivetrain, ECU Software Modifications
 
BPM Sport
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-10-2013, 02:57 AM   #23
NELSON.MLGB
Captain
NELSON.MLGB's Avatar
Canada
8
Rep
678
Posts

 
Drives: 2010 E92 JB M3
Join Date: Dec 2011
Location: Calgary,AB

iTrader: (3)

Quote:
Originally Posted by Zzhou
Quote:
Originally Posted by NELSON.MLGB View Post
Shanghainese in Canada.

哈哈~~Im Shanghainese in US. Currently in college, my family will move to CANADA next year~ most likely Vancouver.
That's great, I will go to Van often. I am in university as well
Appreciate 0
      02-10-2013, 04:08 PM   #24
VCMpower
Banned
Canada
9
Rep
941
Posts

 
Drives: 2010 Dakar, 2013 Fire Orange
Join Date: Jan 2010
Location: Victoria B.C.

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Zzhou
Quote:
Originally Posted by VCMpower View Post
Install error.
Not aligned? Can you tell me some tips to check if it is aligned good or not? I DIY installed the new belt.
Either not aligned or incorrect torque and torque sequence. You have to tighten in increments while going from the bolt you are tightening to the next bolt across, furthest away. Like torquing wheel bolts for example. Blue loctite on threads.
Appreciate 0
      02-11-2013, 09:23 AM   #25
Ilia@IND
BimmerPost Supporting Vendor
Ilia@IND's Avatar
111
Rep
2,207
Posts


 
Drives: F82 M4
Join Date: Oct 2006
Location: Chicago

iTrader: (3)

I'm very sorry to see that you had an issue after the pulley kit was installed. We've installed hundreds of pulley kits on E9x M3 cars including Rogue and AA kits, and have not had issues.

I'll shoot you a PM with my contact info. If you'd like we can schedule a time for you to come in, and will triple check every aspect of the install including your new belt.
__________________
Appreciate 0
      02-11-2013, 05:43 PM   #26
VCMpower
Banned
Canada
9
Rep
941
Posts

 
Drives: 2010 Dakar, 2013 Fire Orange
Join Date: Jan 2010
Location: Victoria B.C.

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Ilia@IND
I'm very sorry to see that you had an issue after the pulley kit was installed. We've installed hundreds of pulley kits on E9x M3 cars including Rogue and AA kits, and have not had issues.

I'll shoot you a PM with my contact info. If you'd like we can schedule a time for you to come in, and will triple check every aspect of the install including your new belt.
Stand up crew!
Appreciate 0
      02-11-2013, 06:23 PM   #27
Zzhou
Lieutenant
Zzhou's Avatar
6
Rep
529
Posts

 
Drives: 2012 E92 SSII ZCP DCT
Join Date: Aug 2011
Location: West Lafayette,IN/Shanghai,China

iTrader: (0)

New belt working great, so far no issue. Off topic, I found my coolant level is at min, normal for 18K miles car? Also when I installed my new belt, I noticed that the coolant is leaking very little at rubber tube and steal tube connection.
__________________

AA Green Filter/AA Pulley/AA catless X-pipes/AA signature exhaust/AA TUNE/TMS studs/Project Kics R40/AD08/Vorsteiner GTS5 Bumper/LUX H8
Appreciate 0
      02-12-2013, 11:07 AM   #28
Andrew@ActiveAutowerke
BimmerPost Supporting Vendor
Andrew@ActiveAutowerke's Avatar
90
Rep
3,580
Posts


 
Drives: 2014 435I M-sport
Join Date: Dec 2011
Location: Miami Fl

iTrader: (5)

Quote:
Originally Posted by Zzhou View Post
New belt working great, so far no issue. Off topic, I found my coolant level is at min, normal for 18K miles car? Also when I installed my new belt, I noticed that the coolant is leaking very little at rubber tube and steal tube connection.
Did you check the area while the system was pressurized?
__________________
Appreciate 0
      02-12-2013, 02:50 PM   #29
Zzhou
Lieutenant
Zzhou's Avatar
6
Rep
529
Posts

 
Drives: 2012 E92 SSII ZCP DCT
Join Date: Aug 2011
Location: West Lafayette,IN/Shanghai,China

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Andrew@ActiveAutowerke
Quote:
Originally Posted by Zzhou View Post
New belt working great, so far no issue. Off topic, I found my coolant level is at min, normal for 18K miles car? Also when I installed my new belt, I noticed that the coolant is leaking very little at rubber tube and steal tube connection.
Did you check the area while the system was pressurized?
I checked again today after little driving no leaking at all. This is strange. I also drop off my car to the dealer to get some new brake pad, and told them to look at it and add more coolant.
__________________

AA Green Filter/AA Pulley/AA catless X-pipes/AA signature exhaust/AA TUNE/TMS studs/Project Kics R40/AD08/Vorsteiner GTS5 Bumper/LUX H8

Last edited by Zzhou; 02-12-2013 at 03:06 PM.
Appreciate 0
      02-15-2013, 02:00 AM   #30
h4nh
Captain
h4nh's Avatar
United_States
14
Rep
880
Posts

 
Drives: 09 SC E90 M3 / 13 F10 M5
Join Date: Sep 2011
Location: Dallas, TX

iTrader: (0)

Garage List
2009 E90 M3 (superc ...  [5.00]
2013 M5  [0.00]
Same thing happened to me on my E92 a few years ago. I purchased the car with the active pulley on there and started hearing a ticking noise.
__________________
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:52 PM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST