BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Suspension | Brakes | Chassis
 
BPM Sport
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-21-2013, 02:46 AM   #1
818M3
Private First Class
5

 
Drives: m3
Join Date: Feb 2009
Location: Arcadia,CA


Posts: 158
iTrader: (2)

Clicking noise!!!!!!

Hey people heres my story im boggled by...I lowered my car on h&r springs (btw its 2013 coupe) and put some forgiato 3 piece wheels..everything is fine with no rubbing or clearance issues. I have a weird clicking noise coming from the right rear wheel well area. The noise seems like its with every revolution of the wheel so it speeds up as i go faster and vice versa. I cant figure it out! Its driving me insane i used the stock lug bolts. Any ideas anyone????
Appreciate 0
      01-21-2013, 09:53 AM   #2
bigjae1976
That's what she said...
80

 
bigjae1976's Avatar
 
Drives: 11 E90 M3 Individual
Join Date: Mar 2006
Location: Milwaukee, WI


Posts: 5,544
iTrader: (12)

Garage List
2004 BMW M3  [4.50]
2011 BMW E90 M3  [5.00]
2013 BMW 328i  [5.00]
I remember my E46 had a similar thing which was normal when the evrake was engaged but id describe it as a squeak. The dealer cleaned the hub, said it was my VMR wheels and charged me $200!
__________________


Sponsored by Momentum BMW #593...We Bleed BMW BLUE!
Appreciate 0
      01-23-2013, 02:08 AM   #3
818M3
Private First Class
5

 
Drives: m3
Join Date: Feb 2009
Location: Arcadia,CA


Posts: 158
iTrader: (2)

Nobody has encountered a similiar issue???
Appreciate 0
      01-24-2013, 11:27 PM   #4
818M3
Private First Class
5

 
Drives: m3
Join Date: Feb 2009
Location: Arcadia,CA


Posts: 158
iTrader: (2)

Well i removed the rear wheel and and checked around for any signs of rubbing of some sort. Nothing was noted. The lug bolts thread in 4.5 turns before being snug and maybe another 1/8 of a turn on torque down. Would it be possible the lug bolts are too short and im getting a clicking noise from that?
Appreciate 0
      01-25-2013, 08:32 AM   #5
MilehighM3
Colonel
21

 
MilehighM3's Avatar
 
Drives: E90 M3
Join Date: May 2011
Location: Colorado Springs


Posts: 2,162
iTrader: (9)

That certainly shouldn't cause the noise unless the wheel was loose. Did you roll the wheel and tire off the car by chance, or maybe even bounce it? I've seen loosely mounted tire pressure sensors make a clicking noise before. Since you say they're new and it's a rotational noise, that's a good place to check in my book.
Appreciate 0
      01-25-2013, 09:24 AM   #6
elm3
M3 Lover
United_States
26

 
elm3's Avatar
 
Drives: 2009 e92 M3 Interlagos Blue
Join Date: Sep 2008
Location: Canton, GA.


Posts: 1,863
iTrader: (1)

Garage List
You might have a pebble in between the rotor and the back plate. Mine did that and when I took the wheel off, a small pebble fell out and it quit making that clicking sound.
__________________
'09 E92 ///M3 Interlagos Blue, 6MT, Silver Novillo Leather, CF Trim, Premium Package, Technology Package, Cold Weather Package, Premium Sound, 19" Wheels, Moonroof-Toy/ '14 335i, Sport Line, Premium Package, Technology Package, 19" wheels, Heated Seats - Daily Driver/ '04 Yamaha R1 - Toy/ '06 Yamaha Raptor 350-Toy
Appreciate 0
      01-25-2013, 05:16 PM   #7
818M3
Private First Class
5

 
Drives: m3
Join Date: Feb 2009
Location: Arcadia,CA


Posts: 158
iTrader: (2)

I checked the tires for nails and pebbles perhaps in the brake assembly. Nothing found. Now the noise seems like its from both rear wheels. Im going to try to remove the wheels and inspect them including the tpms sensors.
Appreciate 0
      01-25-2013, 05:25 PM   #8
818M3
Private First Class
5

 
Drives: m3
Join Date: Feb 2009
Location: Arcadia,CA


Posts: 158
iTrader: (2)

Also there is no noise when the wheels are turning when the vehicle is on the hoist. Only occurs when there is a load on the wheels.
Appreciate 0
      01-25-2013, 06:45 PM   #9
Brandon@PYSpeed.com
1

 
Drives: E92 m3
Join Date: Jan 2013
Location: socal


Posts: 117
iTrader: (0)

My car used to do that when i had spacers. If you are running spacers then you should double check them.
Appreciate 0
      01-25-2013, 07:07 PM   #10
818M3
Private First Class
5

 
Drives: m3
Join Date: Feb 2009
Location: Arcadia,CA


Posts: 158
iTrader: (2)

Im not running any spacers..i cant seem to figure this out
Appreciate 0
      01-25-2013, 08:55 PM   #11
818M3
Private First Class
5

 
Drives: m3
Join Date: Feb 2009
Location: Arcadia,CA


Posts: 158
iTrader: (2)

Update: Noise is constant almost a couple clicks per revolution of the wheels. Doesnt subside when braking. Doesnt change when cornering either. Im stunned!
Appreciate 0
      01-25-2013, 09:46 PM   #12
AlpineE92M3
Currently Driving
12

 
AlpineE92M3's Avatar
 
Drives: BPM tuned '13 AW ZCP E92 M3
Join Date: Sep 2012
Location: Rochester, NY


Posts: 784
iTrader: (8)

Garage List
2013 BMW E92 M3  [0.00]
2011 BMW M3  [0.00]
Mine does that sometimes too. I think the brake pads(cold) make too much contact with the rotors. Just the slightest "unevenness wear" on the pads make them contact the rotor every revolution to make this sound....Try, when on the highway at cruising speed, give ur brakes a Firm brake check, maybe a few times to heat them up good, to see if this helps even them up.
Appreciate 0
      01-26-2013, 01:37 AM   #13
MilehighM3
Colonel
21

 
MilehighM3's Avatar
 
Drives: E90 M3
Join Date: May 2011
Location: Colorado Springs


Posts: 2,162
iTrader: (9)

TPM sensors. I'm telling you! That has to be it!
Appreciate 0
      01-26-2013, 05:21 PM   #14
818M3
Private First Class
5

 
Drives: m3
Join Date: Feb 2009
Location: Arcadia,CA


Posts: 158
iTrader: (2)

Update: The clicking noise substantially reduces as the vehicle is driven. Basically the warmer the tires and brakes get, the less of a noise there is.
Appreciate 0
      01-26-2013, 07:54 PM   #15
818M3
Private First Class
5

 
Drives: m3
Join Date: Feb 2009
Location: Arcadia,CA


Posts: 158
iTrader: (2)

So the annoying noise is definitely not from the wheels or tires i inspected and checked everything. Its more concentrated from the brake caliper area but its from both sides of the car????? WOWWW
Appreciate 0
      01-26-2013, 09:29 PM   #16
ms372
White Shark
Canada
20

 
ms372's Avatar
 
Drives: AW E92 m3 6MT
Join Date: Mar 2012
Location: Montreal


Posts: 911
iTrader: (0)

check the weights on your rims. i had the same sound and it was a loose weight
__________________
ESS | Challenge x-pipe | Akrapovic | Stoptech BBK (380/355) |Ohlins R&T | Dinan | Vorsteiner | Downforce USA | Varis Diffuser | Gintani | UUC | BMW Performance | Macht Schnell | Forgestar F14's SDC 19x9.5F 19x11R | 255.35 295.30

Appreciate 0
      01-27-2013, 10:28 PM   #17
818M3
Private First Class
5

 
Drives: m3
Join Date: Feb 2009
Location: Arcadia,CA


Posts: 158
iTrader: (2)

Update: I checked everything with my buddy whos a bmw tech. Its not a wheel or suspension issue. Good chance that the bearing is going bad. Going to the dealer to get it checked out
Appreciate 0
      01-28-2013, 11:09 AM   #18
ROB_S2K
Lieutenant Colonel
United_States
34

 
Drives: 2014 Grand Cherokee SRT8
Join Date: Apr 2005
Location: Los Angeles


Posts: 1,773
iTrader: (4)

First I would try to check the dust shield behind the rotor. I had this issue on my G35 where the dust shield got bent when I removed the wheel and it was rubbing against the rotor.
__________________
2014 Grand Cherokee SRT-8

(2012 | Laguna Seca Blue | Rust Brown | Individual | 6MT) SOLD
Appreciate 0
      01-28-2013, 02:55 PM   #19
818M3
Private First Class
5

 
Drives: m3
Join Date: Feb 2009
Location: Arcadia,CA


Posts: 158
iTrader: (2)

I checked the dust shield. Funny thing with this whole issue was the sound initially began on the passanger side rear wheel. Now that has gone away and the problem is on the driver side.
Appreciate 0
      02-08-2013, 02:35 AM   #20
818M3
Private First Class
5

 
Drives: m3
Join Date: Feb 2009
Location: Arcadia,CA


Posts: 158
iTrader: (2)

well folks i still have this issue one new thing i noticed was the clicking noise is gone when in reverse. Only happens when im moving forward. any ideas??
Appreciate 0
      02-08-2013, 08:23 AM   #21
Car54
Captain
10

 
Drives: 1999 Z3 Mcoupe | 2008 M3/4
Join Date: Sep 2007
Location: Lutz, FL


Posts: 898
iTrader: (1)

Your aftermarket wheel has a lower mounting profile that allows your lug bolts to travel further into the hub and contacting parking brake components.

Take the wheel off and drop a bolt in the hole and measure how much sticks through, compare that to your oem wheel.
__________________
Click pic for ad:

Craig Brickner
Click to Join: BMWCCA # 366493
Appreciate 0
      02-08-2013, 03:03 PM   #22
818M3
Private First Class
5

 
Drives: m3
Join Date: Feb 2009
Location: Arcadia,CA


Posts: 158
iTrader: (2)

The lug bolts thread in 4.5 turns with another 8th of a turn on torque down. Is that too much thread into the hub?
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:50 PM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST