BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Coding / ConnectedDrive / Audio-Video / Electronics / Bluetooth / I-Drive & Nav
 
GetBMWParts
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-07-2012, 05:28 PM   #1
F1 fan
Private
10
Rep
58
Posts

Drives: 08 e92 m3
Join Date: May 2007
Location: OHIO

iTrader: (0)

Right brake lamp malfunction

My car says I have a right brake lamp malfunction but the light works fine. Anyone else have this?
Appreciate 0
      04-08-2012, 11:21 AM   #2
bluesm3
Private
3
Rep
65
Posts

Drives: M3
Join Date: Feb 2012
Location: west

iTrader: (0)

same here,every now and then when I brake I'd get the right brake light malfunction and it'll go off in a few minutes.all I did was open it up and re-tighten the bulbs down and I have'nt had the problem since.maybe it was just not tight..
Appreciate 0
      04-08-2012, 12:02 PM   #3
elm3
///M Fan
elm3's Avatar
United_States
46
Rep
2,001
Posts

Drives: '09 E92 M3 IB/'17 f85 X5M LBB
Join Date: Sep 2008
Location: Canton, GA.

iTrader: (1)

Garage List
2017 BMW / X5M  [5.00]
2009 E92 M3  [5.00]
2004 Yamaha R1  [5.00]
For some reason I thought that there was a recall on the connector of the tailights for 08-10??? I forgot what the recall number is. The same thing happened to me, so I took it to the dealership. When I got there, it was working fine. The guy told me that there was a recall, but they will only change if there is a fault/code. My car was working fine and no codes by the time I got it there. So I'm not going to worry about it until it happens again. The onlything I'm worried is that it'll will happen when my warranty is up, knowing my luck.
__________________
'09 E92 ///M3 Interlagos Blue,6MT,Silver Novillo Leather,CF Trim,Premium Package,Technology Package,Cold Weather Package,Premium Sound,19"Wheels,Moonroof-Toy/'17 X5M, Long Beach Blue, Executive Package,Technology Package, Lighting Package, Driver Assist, Full Mughello Red Interior 21" wheels-Toy/'14 i3 MegaWorld 19"wheels-Daily
Appreciate 0
      04-08-2012, 12:05 PM   #4
slimflem
get driving!
United_States
5
Rep
260
Posts

Drives: 2010 E92 JB M3
Join Date: Nov 2008
Location: NC

iTrader: (0)

Send a message via AIM to slimflem
I just had the same thing. It came on about 3 times over the course of a few weeks. My first condition-based service was coming up soon, so I had the dealership take care of it then. They ended up replacing some contacts, a bulb or two and a couple of wires. No more issue.
Appreciate 0
      04-08-2012, 07:55 PM   #5
F1 fan
Private
10
Rep
58
Posts

Drives: 08 e92 m3
Join Date: May 2007
Location: OHIO

iTrader: (0)

I took out the bulbs and turned them over. Put them back in an no problem so far. They did seem somewhat loose also.
Appreciate 0
      04-13-2012, 05:35 AM   #6
MysticBlue
Lieutenant Colonel
69
Rep
1,519
Posts

Drives: '09 M3 DCT Coupe, ---'15 x50i
Join Date: Apr 2008
Location: Eastern Oregon... They call 'em rigs here

iTrader: (0)

Yes, I had this issue. I took the bulb housing out, wiggled the bulbs to make sure they were seated and making good contact, and unplugged the wiring harness and plugged it back in for the same reason. That was nearly a year ago and no problems since then.
__________________
M3: Active Autowerke filter, Dinan underdrive pulley, Dinan full exhaust and software, 3.45 Differential, Springs, Brakes, Dinan/HRE wheels, 275/30-19 w/10mm spacer, 295/30-19 w/3mm spacer, painted front reflectors, 30% tint, Escort 8500i & Lidar Jammer, LUX H8 V5 halos, Euro rear foglights, 3M ClearBra.
Appreciate 0
      04-13-2012, 10:38 AM   #7
nchan50
Second Lieutenant
2
Rep
210
Posts

Drives: 2009 JzB/FR e92 M3
Join Date: Feb 2011
Location: NJ

iTrader: (0)

had it happen 2-3 times during the winter. Warning came on when I started the car then went away after a couple minutes. Hasn't happend again since. Will probably have it checked out when I bring it in for 30k mile service.
Appreciate 0
      04-14-2012, 05:33 AM   #8
aussiem3
Colonel
aussiem3's Avatar
Australia
122
Rep
2,493
Posts

Drives: Goggomobil
Join Date: Jul 2007
Location: Kangaroo land

iTrader: (1)

Garage List
2007 E92 M3  [0.00]
I had to change both my housing at my own cost ... car was out of warranty. There was a recall. My car is an '07.
__________________
E92 M3 2007 - ///PE with Test Pipes and BPM Stage II; CF Interior & Splitters; CIC with Connected Drive
Appreciate 0
      04-23-2012, 06:25 PM   #9
shamoo
Captain
29
Rep
747
Posts

Drives: 2008 E92 M3
Join Date: May 2010
Location: SoCal (Irvine & LA)

iTrader: (1)

Mine has the same problem. They said it was a known issue. They took it out, took a small screwdriver to bend the tabs of the socket and put it back in. Code gone. On the way home, it turned on again. Something about the socket being loose.

My maintenance warranty is over, but I think I could probably get them to fix it since it's documented prior to it being over. In any case, should be cheap. I'm still under a CPO too.
__________________
2008 E92 M3 | 2007 Honda S2000 | 2001 Honda S2000 | 1997 Turbo Integra
Appreciate 0
      04-24-2012, 11:22 AM   #10
elm3
///M Fan
elm3's Avatar
United_States
46
Rep
2,001
Posts

Drives: '09 E92 M3 IB/'17 f85 X5M LBB
Join Date: Sep 2008
Location: Canton, GA.

iTrader: (1)

Garage List
2017 BMW / X5M  [5.00]
2009 E92 M3  [5.00]
2004 Yamaha R1  [5.00]
Quote:
Originally Posted by shamoo View Post
Mine has the same problem. They said it was a known issue. They took it out, took a small screwdriver to bend the tabs of the socket and put it back in. Code gone. On the way home, it turned on again. Something about the socket being loose.

My maintenance warranty is over, but I think I could probably get them to fix it since it's documented prior to it being over. In any case, should be cheap. I'm still under a CPO too.
It won't be covered under warranty, but there is a recall for this. You need to let your SA know about it. You do not have to pay out of your own pocket for this.
__________________
'09 E92 ///M3 Interlagos Blue,6MT,Silver Novillo Leather,CF Trim,Premium Package,Technology Package,Cold Weather Package,Premium Sound,19"Wheels,Moonroof-Toy/'17 X5M, Long Beach Blue, Executive Package,Technology Package, Lighting Package, Driver Assist, Full Mughello Red Interior 21" wheels-Toy/'14 i3 MegaWorld 19"wheels-Daily
Appreciate 0
      04-28-2012, 02:19 PM   #11
Endless619
DHS
Endless619's Avatar
Spain
70
Rep
3,929
Posts

Drives: 2014 Range Rover Black Edition
Join Date: Oct 2010
Location: Disneyland

iTrader: (14)

Garage List
It happens when it gets below freezing. It happened 3 times last Winter and I took it to the dealer and they replaced the bulb and it went away. Then it happened again and I took pictures since it would go off sometimes. So went back in months later and they said nothing was wrong with it so they gave me 5 free bulbs. lol Hasn't happened since. But it seems to only happen when it gets below 32 degrees.

They said it WILL be covered under warranty and I didn't pay either time and my car is CPO and they told me to bring it in if it happens again and they will take it apart but it hasn't.
Appreciate 0
      04-29-2012, 09:50 PM   #12
kiloil
Second Lieutenant
kiloil's Avatar
9
Rep
293
Posts

Drives: 2015 M4
Join Date: Oct 2008
Location: USA

iTrader: (0)

Take the bulb out and wrap the sides with velcro, per the TSB. I prevents the bulb from moving in the carrier.
__________________
Fair Tax Supporter.
2009 E92 M3 MT (Gone)
2013 E92 M3 MT (Gone)
2015 M4
2015 SeaRay 250 SLX 8.2 Magnum HO B3
Appreciate 0
      10-04-2012, 12:27 PM   #13
larryn
Major General
United_States
1188
Rep
9,927
Posts

Drives: '97 332ti, '16 F82 M4
Join Date: May 2005
Location: Seattle

iTrader: (2)

I had this issue and it is in the dealership for it now. They kept the car overnight, because the new TSB regarding it requires the car to be reflashed to latest firmware. So, I am very confused about firmware versus loose sockets on my '10 e92 M3.

Cannot wait to see the repair slip.

I wonder that since I complained that the voice command does not work at all, that that's really the reason for the reflashing... We shall see, and I'll post my results. Either way, I should be getting the latest and greatest firmware update.
Appreciate 0
      11-03-2012, 08:08 AM   #14
suprafrank
Enlisted Member
suprafrank's Avatar
1
Rep
44
Posts

Drives: e92 M3
Join Date: Apr 2012
Location: NorCal

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by F1 fan View Post
I took out the bulbs and turned them over. Put them back in an no problem so far. They did seem somewhat loose also.
Me too. I had "right brake lamp malfunction" warning popped up on and off the past week. I did the same thing and so far that warning hasn't returned. Owner's manual tells you how to get to the bulbs.

I guess there are many many M3 has bad/loose brake light bulb sockets on the right side. Or may be they didn't install those bulbs properly.
Appreciate 0
      11-07-2012, 09:38 AM   #15
IMG
IMG's Avatar
United_States
233
Rep
7,416
Posts

Drives: E36 M3 Track car,Ess E90 M3 DD
Join Date: Feb 2008
Location: Location

iTrader: (6)

I get that fault once or twice a week.its annoying !
Appreciate 0
      11-08-2012, 08:36 PM   #16
drvai
Major
drvai's Avatar
United_States
49
Rep
1,274
Posts

Drives: E92 M3 AW
Join Date: Dec 2007
Location: FL

iTrader: (0)

Now me...

Any more info on the recall so I can go to the dealer and ask for it?
Appreciate 0
      11-18-2012, 10:58 PM   #17
DevJ
Colonel
DevJ's Avatar
41
Rep
2,716
Posts

Drives: '14 Cayman S/IS350/RRS
Join Date: Nov 2007
Location: Tulsa, OK

iTrader: (1)

any info on how to fix it yourself. dont wanna get raped on charges at the dealer..
__________________
E92 M3. Sold
'14 Cayman S PDK/Range Rover Sport
Incoming: GT-R Black Edition
Appreciate 0
      01-06-2016, 11:11 AM   #18
J. Dub
Bob Saget
J. Dub's Avatar
United_States
184
Rep
2,275
Posts

Drives: 2010 335i e92 N54 A/T
Join Date: Jun 2010
Location: AR - 501

iTrader: (14)

Anyone know the TSB number?
__________________
I HAVE an auto open trunk aka boot kit, PM ME if you want it
Appreciate 0
      01-06-2016, 11:24 AM   #19
mrMTB
Private First Class
20
Rep
172
Posts

Drives: 2009 e92 M3
Join Date: Apr 2015
Location: Seattle, WA

iTrader: (0)

Perhaps this one?
SI B 63 02 08
Lights March 2008
Technical Service

SUBJECT
Rear Bulb Failure

MODEL
E92 (3 Series Coupe) vehicles produced up to January 21, 2008

SITUATION
The "bulb out" warning shows in the instrument cluster. Diagnosis shows a fault for the rear lamp.

CAUSE
Poor fit between the bulb and bulb holder

CORRECTION
In the case of a customer complaint, replace the complete bulb holder housing. Refer to Repair Instruction 63 21 055 (Replacing a socket housing for left or right rear light [side panel]). The replacement part is supplied complete with bulbs.

PARTS INFORMATION
Part Number
Description
Quantity

63 21 4 428 113
Bulb holder with bulbs (Left)
1

or

63 21 4 428 114
Bulb holder with bulbs (Right)
1

WARRANTY INFORMATION
Covered under the terms of the BMW New Vehicle Limited Warranty.

Defect Code
63 21 00 79 00

Main Work*

Labor Operation:
63 21 055
Replacing one bulb holder housing

Labor Allowance:
Refer to KSD

*Main work
Use this labor operation number when this is the only repair being performed, or if this is the main repair when performed along with other repairs at the same time. If this is not the main repair, refer to KSD for the associated (+) labor operation code.
__________________
09 e92 M3 | 6MT | Interlagos Blue over Fox Red | Premium | Technology | Cold Weather | +RVC | +Combox | +MPE
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:14 PM.




m3post
m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST