BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Wheels + Tires Sponsored by The Tire Rack
  TireRack

KEEP M3POST ALIVE BY DOING YOUR TIRERACK SHOPPING FROM THIS BANNER LINK!
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      09-08-2012, 10:03 PM   #1
BillK
Private
 
Drives: 1995, 2011 M3; 2015 X5d
Join Date: Sep 2010
Location: MD

Posts: 95
iTrader: (0)

Help with TPMS

Background: I have a production date 10/2010 M3 that came with the standard 18" wheels. I ordered a set of USED complete wheels (tires, sensors, etc ready to bolt on the car). They are the optional 19" style 220M that was offered for the E9X M3. They come off of a mid to late 2009 M3. I installed them on my M3 and the TPMS would not resett. The computer just said "resetting" for about 15 minutes while driving and then switched to "inactive". I've heard that BMW switched over to a different sensor around 2010 and so I assume this would explain my problem but I called the local dealer and he didnt know anythging about that. He assumes it might be a bad sensor in one of the wheels.
My question is: what can I do? Is it a matter of replacing the sensors, or can I do some sort of resett on the car to read these sensors? Anyway, I have an appt at the dealer on monday but I'd like to learn something before I go.
BillK is offline  
0
Reply With Quote
      09-08-2012, 10:44 PM   #2
tibra1
Banned
 
Drives: 2011 ZCP M3 - 2007 335i crashd
Join Date: Apr 2009
Location: NYC

Posts: 6,777
iTrader: (4)

Just use the correct sensors for 2010+ and you will be fine
tibra1 is offline   No_Country
0
Reply With Quote
      09-09-2012, 12:06 AM   #3
calintexas
Major
 
calintexas's Avatar
 
Drives: 2010 E90 M3
Join Date: Nov 2009
Location: North Texas

Posts: 1,416
iTrader: (1)

The sensors (and the receiving hardware) changed with the model year changeover from 2009 MY to 2010 MY. You'll have to buy the new sensors.
__________________
calintexas is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-10-2012, 08:59 AM   #4
ben@tirerack
M3Post Supporting Vendor
 
Drives: 740i
Join Date: Mar 2008
Location: South Bend, IN

Posts: 857
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by calintexas View Post
The sensors (and the receiving hardware) changed with the model year changeover from 2009 MY to 2010 MY. You'll have to buy the new sensors.
^^ This.
__________________
_______________________________________________



To credit the forum, click through one of the banners in my signature and the top of the page, or call me direct at 877.522.8473 ext 660. Email:ben@tirerack.com
ben@tirerack is offline  
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:32 AM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST