BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Coding / ConnectedDrive / Audio-Video / Electronics / Bluetooth / I-Drive & Nav
 
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-27-2012, 12:23 AM   #1
DARK_M3
Banned
33
Rep
1,294
Posts

 
Drives: 08 E90, 89 Grand Wagoneer
Join Date: Mar 2012
Location: So Cal

iTrader: (3)

iPhone blutooth won't connect

My old phone (iPhone 4) connected and worked fine for phone calls. I broke that phone and got a new 4S and now it won't connect. iOS 5.1.1 is up to date on the phone. What the hell?
Appreciate 0
      06-27-2012, 12:31 AM   #2
tlp
Colonel
tlp's Avatar
United_States
70
Rep
2,064
Posts

 
Drives: '11 e92 M3 SG/FR
Join Date: Jul 2005
Location: Huntington Beach, CA

iTrader: (6)

Garage List
2011 BMW e92 M3  [4.55]
Try running the latest Connected Drive Bluetooth and USB update from BMW. BMW Update Link
__________________
My Coding Journal
Current - '11 e92 M3 SG/FR ZCP|ZCV|ZP2|2MK|494|415|6NR|752
Appreciate 0
      06-27-2012, 12:37 AM   #3
DARK_M3
Banned
33
Rep
1,294
Posts

 
Drives: 08 E90, 89 Grand Wagoneer
Join Date: Mar 2012
Location: So Cal

iTrader: (3)

Quote:
Originally Posted by tlp View Post
Try running the latest Connected Drive Bluetooth and USB update from BMW. BMW Update Link
Thanks for the tip. I will try it in the morning.
Appreciate 0
      07-05-2012, 07:40 PM   #4
DARK_M3
Banned
33
Rep
1,294
Posts

 
Drives: 08 E90, 89 Grand Wagoneer
Join Date: Mar 2012
Location: So Cal

iTrader: (3)

Well my 3Gs was apparently ok but since I got a 4Gs I'm screwed I guess. (08 M3)

Well this sucks.
Appreciate 0
      07-05-2012, 08:20 PM   #5
THE TECH
BimmerPost Supporting Vendor
THE TECH's Avatar
United_States
157
Rep
13,121
Posts


 
Drives: BPMsport 2012 E92 M3
Join Date: Jun 2011
Location: Kansas

iTrader: (45)

Garage List
Send a message via AIM to THE TECH Send a message via Skype™ to THE TECH
Quote:
Originally Posted by DARK_M3 View Post
Well my 3Gs was apparently ok but since I got a 4Gs I'm screwed I guess. (08 M3)

Well this sucks.
The bluetooth update didn't work/help?
__________________
Appreciate 0
      07-05-2012, 10:29 PM   #6
DARK_M3
Banned
33
Rep
1,294
Posts

 
Drives: 08 E90, 89 Grand Wagoneer
Join Date: Mar 2012
Location: So Cal

iTrader: (3)

Quote:
Originally Posted by THE TECH View Post
The bluetooth update didn't work/help?
According to that site, an update is not available.
Appreciate 0
      07-05-2012, 10:41 PM   #7
tlp
Colonel
tlp's Avatar
United_States
70
Rep
2,064
Posts

 
Drives: '11 e92 M3 SG/FR
Join Date: Jul 2005
Location: Huntington Beach, CA

iTrader: (6)

Garage List
2011 BMW e92 M3  [4.55]
Quote:
Originally Posted by DARK_M3 View Post
According to that site, an update is not available.
No upgrades because you don't have advanced bluetooth or the smartphone integration. That being said basic bluethooth should still work. Check your bt settings on both the phone and the car. Delete and re-pair if necessary as well.
__________________
My Coding Journal
Current - '11 e92 M3 SG/FR ZCP|ZCV|ZP2|2MK|494|415|6NR|752
Appreciate 0
      07-05-2012, 11:01 PM   #8
DARK_M3
Banned
33
Rep
1,294
Posts

 
Drives: 08 E90, 89 Grand Wagoneer
Join Date: Mar 2012
Location: So Cal

iTrader: (3)

Quote:
Originally Posted by tlp View Post
No upgrades because you don't have advanced bluetooth or the smartphone integration. That being said basic bluethooth should still work. Check your bt settings on both the phone and the car. Delete and re-pair if necessary as well.
I tried deleting the phone off the car's system and reconnecting. No such luck. I gotta figure something out because as much as I hate chit chatting on the phone while driving, it is a necessity at times and in a 6MT there's just no getting around bluetooth.
Appreciate 0
      07-06-2012, 09:35 AM   #9
THE TECH
BimmerPost Supporting Vendor
THE TECH's Avatar
United_States
157
Rep
13,121
Posts


 
Drives: BPMsport 2012 E92 M3
Join Date: Jun 2011
Location: Kansas

iTrader: (45)

Garage List
Send a message via AIM to THE TECH Send a message via Skype™ to THE TECH
Gotta be something simple. If I had the fiber optic cable, we could update with Autologic. We can always set up an appointment to have us do it with the ICOM. Only other option would be the dealer for the update.
__________________
Appreciate 0
      07-06-2012, 10:41 AM   #10
DARK_M3
Banned
33
Rep
1,294
Posts

 
Drives: 08 E90, 89 Grand Wagoneer
Join Date: Mar 2012
Location: So Cal

iTrader: (3)

Quote:
Originally Posted by THE TECH View Post
Gotta be something simple. If I had the fiber optic cable, we could update with Autologic. We can always set up an appointment to have us do it with the ICOM. Only other option would be the dealer for the update.
I honestly think it might be the phone. As soon as I connect with the car, the car says "connected" but the phone immediately gives a display of "could not connect blah blah blah" and then the little bluetooth insigina on the phone disappears (though the bluetooth remains on in the phones settings menu)

Very strange.
Appreciate 0
      07-06-2012, 11:14 AM   #11
THE TECH
BimmerPost Supporting Vendor
THE TECH's Avatar
United_States
157
Rep
13,121
Posts


 
Drives: BPMsport 2012 E92 M3
Join Date: Jun 2011
Location: Kansas

iTrader: (45)

Garage List
Send a message via AIM to THE TECH Send a message via Skype™ to THE TECH
Quote:
Originally Posted by DARK_M3 View Post
I honestly think it might be the phone. As soon as I connect with the car, the car says "connected" but the phone immediately gives a display of "could not connect blah blah blah" and then the little bluetooth insigina on the phone disappears (though the bluetooth remains on in the phones settings menu)

Very strange.
It could be the phone. But after the read I took on your car with the Autologic, it showed that you definitely needed some updates. I'd guess that one of the updates would fix the issue.
__________________
Appreciate 0
      07-06-2012, 11:19 AM   #12
tom @ eas
BimmerPost Supporting Vendor
tom @ eas's Avatar
United_States
328
Rep
10,632
Posts


 
Drives: BMW
Join Date: Nov 2005
Location: Anaheim, CA

iTrader: (13)

Garage List
Quote:
Originally Posted by THE TECH View Post
It could be the phone. But after the read I took on your car with the Autologic, it showed that you definitely needed some updates. I'd guess that one of the updates would fix the issue.
Updating is not always the answer, most times causes additional problems if you are not sure what the updates specifically target.

Quote:
Originally Posted by DARK_M3 View Post
My old phone (iPhone 4) connected and worked fine for phone calls. I broke that phone and got a new 4S and now it won't connect. iOS 5.1.1 is up to date on the phone. What the hell?
Is your Iphone jailbroken? Do other iPhones connect to your system without any issue?
__________________
Appreciate 0
      07-06-2012, 02:29 PM   #13
THE TECH
BimmerPost Supporting Vendor
THE TECH's Avatar
United_States
157
Rep
13,121
Posts


 
Drives: BPMsport 2012 E92 M3
Join Date: Jun 2011
Location: Kansas

iTrader: (45)

Garage List
Send a message via AIM to THE TECH Send a message via Skype™ to THE TECH
We can also try my phone with your car and determine whether it's the phone or the car.
__________________
Appreciate 0
      07-06-2012, 06:43 PM   #14
DARK_M3
Banned
33
Rep
1,294
Posts

 
Drives: 08 E90, 89 Grand Wagoneer
Join Date: Mar 2012
Location: So Cal

iTrader: (3)

Quote:
Originally Posted by tom @ eas View Post
Updating is not always the answer, most times causes additional problems if you are not sure what the updates specifically target.



Is your Iphone jailbroken? Do other iPhones connect to your system without any issue?
My phone is not jailbroken and I haven't tried any other phones except my old 3GS which seemed to work just fine.
Appreciate 0
      07-06-2012, 06:44 PM   #15
DARK_M3
Banned
33
Rep
1,294
Posts

 
Drives: 08 E90, 89 Grand Wagoneer
Join Date: Mar 2012
Location: So Cal

iTrader: (3)

Quote:
Originally Posted by THE TECH View Post
We can also try my phone with your car and determine whether it's the phone or the car.
This
Appreciate 0
      07-06-2012, 07:15 PM   #16
THE TECH
BimmerPost Supporting Vendor
THE TECH's Avatar
United_States
157
Rep
13,121
Posts


 
Drives: BPMsport 2012 E92 M3
Join Date: Jun 2011
Location: Kansas

iTrader: (45)

Garage List
Send a message via AIM to THE TECH Send a message via Skype™ to THE TECH
Quote:
Originally Posted by DARK_M3 View Post
This
If you don't have family plans, come out to the meet tonight and I would be more than happy to check it out.
__________________
Appreciate 0
      07-06-2012, 09:08 PM   #17
tom @ eas
BimmerPost Supporting Vendor
tom @ eas's Avatar
United_States
328
Rep
10,632
Posts


 
Drives: BMW
Join Date: Nov 2005
Location: Anaheim, CA

iTrader: (13)

Garage List
Quote:
Originally Posted by DARK_M3 View Post
My phone is not jailbroken and I haven't tried any other phones except my old 3GS which seemed to work just fine.
Try resetting your network settings:

1. Tap Settings
2. Tap General
3. Tap Reset
4. Tap Reset Network Settings

You will need to enter in your WiFi passwords afterwards (have them handy), sometimes this will fix Bluetooth issues as well.
__________________
Appreciate 0
      07-06-2012, 10:23 PM   #18
DARK_M3
Banned
33
Rep
1,294
Posts

 
Drives: 08 E90, 89 Grand Wagoneer
Join Date: Mar 2012
Location: So Cal

iTrader: (3)

I can't make it out tonight. I will give that a try Tom!
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:07 AM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST