BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > M3 (E90 / E92 / E93) > General M3 Forum (E90 + E92 + E93)
 
INDustry distribution
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-02-2012, 06:47 PM   #89
dosserj
FOR SALE
 
dosserj's Avatar
 
Drives: AW/FR E92 M3
Join Date: May 2008
Location: SATX

Posts: 286
iTrader: (0)

My dealer replaced my wheel bearing and it solved the issue for me. You might ask your service adviser to check yours next time you go in. Good luck!
dosserj is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-23-2012, 02:41 PM   #90
carlfan
Private
 
Drives: 2009 M3
Join Date: Sep 2010
Location: Las Vegas

Posts: 89
iTrader: (0)

You can add me to the list of people with this problem. The noise is terribly loud at low speeds. It happens on reverse or going forward.
carlfan is offline  
0
Reply With Quote
      02-27-2012, 08:11 AM   #91
Georgeair
Captain
 
Drives: '08 Melbourne E92 M3
Join Date: Apr 2009
Location: McKinney, TX

Posts: 757
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by username11 View Post
I wish the car would stop beeping while I'm washing it.
Take the key out of your pocket.
__________________
Objects in mirror are slower than they appear.
Georgeair is offline  
0
Reply With Quote
      02-27-2012, 01:09 PM   #92
jwarner
Private
 
Drives: 2011 E92 Alpine White ZCP
Join Date: May 2011
Location: Sammamish, WA

Posts: 82
iTrader: (2)

For what it's worth, I've had this problem in my 2011 E92 DCT.

It's not a rock or debris related issue.

It is the parking brake adjustment.

You can make the tin-can clanking sound stop by rolling slowly and pulling up on the parking brake several times at low speed. It will then likely go away, but return again in the future.

This was verified by my local BMW shop.

The fix is to take your car into the shop and have them adjust the parking brake.

Incidentally, the sound is very distinctive, and does sound like cans being dragged behind the car. Kind of a hollow, thin-metal (like a can) clanging sound. Very annoying, and usually only happens at parking lot speeds. (and when others around to witness

Good luck.
__________________
Jason - Sammamish, WA
2011.5 E92 - Alpine White DCT ZCP
Dinan: Exhaust, Intake, ECU, UD Pulley, Pedals; AFE: Air Scoops;

2008 Ducati 1098s
jwarner is offline  
0
Reply With Quote
      02-27-2012, 01:36 PM   #93
HotIce
Banned
 
Drives: 2013 BMW M3
Join Date: May 2010
Location: I'm not telling some creeper where I live!

Posts: 445
iTrader: (0)

Old thread but more info here:

http://www.m3post.com/forums/showthr...light=Cow+Bell
HotIce is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-31-2012, 06:51 PM   #94
mendez
Private
 
Drives: 2008 e92 M3
Join Date: Jun 2008
Location: Columbus, OH

Posts: 86
iTrader: (1)

I got the same issue today. The dealer inspected the parking breake and no issues was found, the noise is gone now....Maybe will return later? I hope not!
mendez is offline  
0
Reply With Quote
      04-20-2012, 09:51 PM   #95
Greg_M.3
New Member
 
Greg_M.3's Avatar
 
Drives: 2011 E92 M3 SilverstoneII
Join Date: Mar 2011
Location: York, Pa

Posts: 8
iTrader: (0)

I had this happen to me last night/today after some very spirited driving/drag racing (on a closed course). Came back here because it sounded like the dreaded "cowbell". Had the wife help me find the exact area. She and I agreed it was the passenger rear wheel area.
I pulled backwards and forwards in my driveway at ~5mph and the sound was constant going back and forth. I then coasted backwards in neutral and yanked the e-brake (I did not hear it after this). Then for good measure I drove backwards and forwards on the street at 5-10mph ad maybe 50 yards or so. No more
noise. I then pulled into the garage and searched the driveway. I found one pretty large rock and a piece of asphalt.. Obviously don't know if they were there before but are the possible culprits (they were in the area of my wheel/tire when I pulled the e-brake). I have a 2011 E92 MT with approx 8000 miles.. I'll post of it comes back.. Good luck fellas!
__________________
Mods: Interior - Hardwire 9500xi, full LED light kit --- Exterior - Gloss black hood vents, BMW edition kidney grills and side gills, tinted LED side blinker, color matched reflectors, keyhole delete, Angel iBright V4.0, BMW performance spoiler, Vorsteiner VRS rep front spoiler, M performance exhaust --- Performance - MS high flow air filter
Greg_M.3 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-24-2012, 11:43 AM   #96
ceesar
Private First Class
 
Drives: 2012 M3 Convertible
Join Date: Sep 2011
Location: Pacific Northwest

Posts: 103
iTrader: (0)

Garage List
Yup, I've experienced this as well - I've taken my E93 to the dealer twice, and on the second visit, they dissambled the entire driver's side wheel assembly ... which appeared to solve the problem for a couple of weeks, then it came back again this weekend.

Only happens in reverse, and only on the left side (drivers side) rear wheel well.
__________________
2012 M3 Convertible, Jerez Black, Fox Red || 27/Aug : placed orded || 2/Nov : Entered production || 15/Nov : Finished production || 16/Nov : At the port waiting loading || 22/Nov : on a boat en-route to the West Coast || 29/Dec : arrives at dealer || 31/Dec : collected it, and loving every second of it since!
ceesar is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-25-2012, 12:11 AM   #97
doc19
Second Lieutenant
 
doc19's Avatar
 
Drives: 2011 e90 M3 6MT
Join Date: Aug 2011
Location: Maryland

Posts: 220
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ceesar View Post
Yup, I've experienced this as well - I've taken my E93 to the dealer twice, and on the second visit, they dissambled the entire driver's side wheel assembly ... which appeared to solve the problem for a couple of weeks, then it came back again this weekend.

Only happens in reverse, and only on the left side (drivers side) rear wheel well.
ah the dreaded cow-bell... i found a fix on another thread. i noticed this too especially after driving in a hard rain. but the fix? brake hard a few times. it has worked to get rid of the sound every time... and gives me an excuse to race into a red light.

it makes me think it really is debris getting caught where it shouldn't. i never have tried the e-brake fix as the brake hard fix has worked for me every time.
__________________
"This is like having a house-cat thatís a bengal tiger." - Todd Deeken, everydaydriver.com, on owning an e90 m3.
doc19 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-25-2012, 05:22 AM   #98
E92Hwo2
Lieutenant
 
E92Hwo2's Avatar
 
Drives: M3 E92/M5 F10
Join Date: Sep 2009
Location: Vancouver BC

Posts: 412
iTrader: (0)

Garage List
2013 F10 M5  [0.00]
2011 E92 M3  [0.00]
Same thing happens on my 2011 M too for most of u guys went to deal to check but I went to my Frds shop to check it and I have been told the sounds it's coming from E-break and hitting the metal behide router of my rear right side and I thought I'm the only one having this kinda problem but now most likely it's design problem , and the shop attached some sort of liquid oil ( no idea wut it is ) on my E break and the problem is gone I also been told if the sounds pop out again u just need to pull up ur e break and moving forward a bit and reverse a bit after that it should be gone
E92Hwo2 is offline   Canada
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:47 AM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST