BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Coding / ConnectedDrive / Audio-Video / Electronics / Bluetooth / I-Drive & Nav
 
Lux Angel Eyes
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-17-2011, 01:17 PM   #1
DailyDriver
Enlisted Member
 
Drives: 2009 AW E92 M3 (6MT)
Join Date: Feb 2011
Location: Los Angeles, CA

Posts: 33
iTrader: (0)

iPhone 4 Snap-in Adapter Stopped Working

I have an iPhone 4S with the Media snap-in adapter that was released for the iPhone 4. I've been using it without problems for a month or so now (even after the iOS 5.0.1 update), but over the past week my iPhone has not not been consistently recognized/connected when I snap it in. I found that turning off the car and restarting it solved the problem for a while, but now it doesn't seem to connect any more. I plugged my iPhone into the Y-cable this morning and it was immediately recognized and played music and displayed the menus just as expected. Any suggestions/thoughts? Should I just buy a new snap-in adapter?
DailyDriver is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-19-2011, 11:18 AM   #2
DailyDriver
Enlisted Member
 
Drives: 2009 AW E92 M3 (6MT)
Join Date: Feb 2011
Location: Los Angeles, CA

Posts: 33
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by DailyDriver View Post
I have an iPhone 4S with the Media snap-in adapter
Meant to say that I have the Music snap-in adapter. Anyway, ended up ordering a replacement one to see if that fixes the problem. It's either the adapter or the 6NF option that's broken. We'll see.
DailyDriver is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-29-2011, 07:21 PM   #3
DailyDriver
Enlisted Member
 
Drives: 2009 AW E92 M3 (6MT)
Join Date: Feb 2011
Location: Los Angeles, CA

Posts: 33
iTrader: (0)

Problem solved. New snap-in adapter arrived and fixed the issue. Odd that the one I had, which was only about a month old, couldn't play music yet still charged my iPhone.
DailyDriver is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-29-2011, 09:10 PM   #4
MineralWeiss
USAF Retired
 
Drives: 2011 BMW M3
Join Date: Jun 2011
Location: Oklahoma City

Posts: 237
iTrader: (0)

I have noticed that in my car, occasionally my adapter will stop working and I have to eject it and reseat it for it to work again.
MineralWeiss is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-29-2011, 09:12 PM   #5
mhaghighi
Private First Class
 
Drives: 2014 M6 GC Competition package
Join Date: Mar 2011
Location: Jacksonville, FL

Posts: 133
iTrader: (1)

please post your snap adapter number and is this the one with video as well?
mhaghighi is offline  
0
Reply With Quote
      11-29-2011, 11:03 PM   #6
apw2607
Major
 
Drives: 2009 X5 35d
Join Date: Apr 2006
Location: Seattle, WA, USA

Posts: 1,393
iTrader: (0)

Just a heads up. You're not trying to use iTunes match? I've found in some instances when iTunes match is enabled on the phone, the car will not recognize the phone when plugged in ... Cradle or cable ! Restoring the phone and ensuring iTunes match is off has fixed the issue.
apw2607 is offline  
0
Reply With Quote
      12-01-2011, 09:09 PM   #7
DailyDriver
Enlisted Member
 
Drives: 2009 AW E92 M3 (6MT)
Join Date: Feb 2011
Location: Los Angeles, CA

Posts: 33
iTrader: (0)

Thanks, guys. To answer your questions:
  • I had ejected the adapter and reseated it several times thinking that would do the trick, but it didn't work. I even took the adapter apart after I got the new one working to see if there was anything visually wrong with the connections. Couldn't find anything.
  • I have the Music snap-in adapter for the iPhone 4 used in my 2009 E92 with 6NF option. It does not play video or show album covers like the Media adapter for the newer M3s. I don't have the part number on hand, but I ordered it from Tischer. It's the iPhone 4 Music (6NF, vehicles up to 9/2010) - http://www.trademotion.com/partlocat...catalogid=4462
  • Good advice on the iTunes Match. I have that enabled now and have no problems with the new adapter, but I recall the other adapter stopped working before I enabled that service. The telltale sign that the adapter was the problem was that the iPhone connected and played music fine with the Y-cable plugged into the USB port, just not through the adapter.
DailyDriver is offline   United_States
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:31 AM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST