BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > M3 (E90 / E92 / E93) > General M3 Forum (E90 + E92 + E93)
 
Strasse Wheels
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-23-2011, 01:07 PM   #1
carman26
Private
0
Rep
93
Posts

 
Drives: '12 335is Vert
Join Date: Apr 2009
Location: Michigan

iTrader: (0)

Whining Noise - Transmission? 2008 M3 Vert MT

My 2008 M3 Vert MT with 43,667 miles has a whining noise when car is rolling in gear but foot off accelerator. If engage accelerator, noise goes away. Foot off accelerator, noise comes back. Does not affect the performance of the car otherwise.

Had noise for a bit; finally took to dealer when passengers starting asking me about the sound.

Rode with tech; I drove then switched and had him drive. He said something definitely wrong but not sure what. After leaving car with them for 10 days, they said they have to order a center bearing from Munich---not sure if they have the special order part. May have to be manufactured. If this does not fix the problem, they may have to replace transmission.

I have searched the threads to see if any other owners have had a similar problem. I have seen a lot of issues with noise but nothing similar to what I am experiencing.

In the meantime, I have my car back (they say driving it will cause no damage) and waiting for part to come in.

Does anyone have any thoughts?
Appreciate 0
      11-23-2011, 01:19 PM   #2
stefan
Colonel
stefan's Avatar
Canada
29
Rep
2,145
Posts

 
Drives: E92M3
Join Date: Feb 2008
Location: Calgary

iTrader: (2)

Garage List
1999 VF BMW M3  [5.00]
2001 BMW M5  [0.00]
2008 135i  [5.00]
2003 M3  [3.10]
2011.75 BMW M3  [4.17]
2009 STi  [3.83]
Sounds about right. I would not be surprised to see transmission overhaul / replacement. Though I would have thought it could be related to the syncro. Can't say I know much about our modified MT82 transmissions though.
__________________
///M Power - 2011.75 LMB M3 6MT (fuelly)
Appreciate 0
      11-24-2011, 01:54 AM   #3
carman26
Private
0
Rep
93
Posts

 
Drives: '12 335is Vert
Join Date: Apr 2009
Location: Michigan

iTrader: (0)

anyone experience this on their M3?
Appreciate 0
      11-24-2011, 02:10 AM   #4
Superfly_M3
Captain
18
Rep
964
Posts

 
Drives: 2011 M3
Join Date: Sep 2011
Location: Toronto

iTrader: (0)

wow, bad news for MT owners. Keep us posted with the results.
Appreciate 0
      11-25-2011, 01:46 PM   #5
carman26
Private
0
Rep
93
Posts

 
Drives: '12 335is Vert
Join Date: Apr 2009
Location: Michigan

iTrader: (0)

Still hoping that someone with this issue could share their experience

Thanks to those that have already chimed in
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:55 PM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST