BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Coding / ConnectedDrive / Audio-Video / Electronics / Bluetooth / I-Drive & Nav
 
GTB Performance
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      07-12-2011, 09:49 PM   #1
rye m3
Lieutenant
 
rye m3's Avatar
 
Drives: 2011.75 E92 M3
Join Date: Apr 2011
Location: New York

Posts: 489
iTrader: (2)

Premium Sound - music interruptions?

I know some here don't agree, but I've been very happy with the Premium Sound option choice. It is one of the best factory stereos I've had. However, I've had dropouts every 20 minutes or so when playing music from my iPod. I know there are no issues with the iPod. It seems that the BMW loses the signal for a few seconds and then picks it up again. Has anyone experienced the same? Naturally, the dealer couldn't duplicate the issue. They also didn't seem to have any software updates for the car. (It was mfg in April anyway) Thanks for any other comments.
__________________
E92 M3 MR on Red/Black ZCP Sound
Carbon

2007 997S - sold
2003 E46 M3 Steel Grey on Red- sold
1997 E36 M3 Arctic Silver on Black- sold
rye m3 is offline   Switzerland
0
Reply With Quote
      07-12-2011, 10:37 PM   #2
Nelrock
Lieutenant
 
Nelrock's Avatar
 
Drives: 2011 E92 M3
Join Date: Jun 2010
Location: Oklahoma

Posts: 516
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by rye m3 View Post
I know some here don't agree, but I've been very happy with the Premium Sound option choice. It is one of the best factory stereos I've had. However, I've had dropouts every 20 minutes or so when playing music from my iPod. I know there are no issues with the iPod. It seems that the BMW loses the signal for a few seconds and then picks it up again. Has anyone experienced the same? Naturally, the dealer couldn't duplicate the issue. They also didn't seem to have any software updates for the car. (It was mfg in April anyway) Thanks for any other comments.
Is it just with the iPod or all audio?
__________________

2011 E92 M3 | Melbourne Red | Black Novillo w/Carbon Leather Trim | M-DCT | Competition Package | Premium Package 2 | Convenience Package | Enhanced Premium Sound | Heated Front Seats
2004 E46 M3 | Silver Grey | - Retired
Nelrock is offline   United_States
0
Reply With Quote
      07-12-2011, 10:42 PM   #3
cghempel
Second Lieutenant
 
Drives: M3
Join Date: Apr 2010
Location: Dallas

Posts: 200
iTrader: (1)

I have the enhanced premium sound and I have had the same problems but with music that I have on the cars hard drive "music drive" (or whatever it is called). It almost sounds like the songs are skipping (like when you shake a CD player) but it only happens on the second half of the CD.

Have you had any issues with this? Are you using bluetooth streaming or connecting via your iPod cable?
cghempel is offline  
0
Reply With Quote
      07-12-2011, 11:42 PM   #4
kaykay
Lieutenant Colonel
 
kaykay's Avatar
 
Drives: 2011 E92 M3 ZCP
Join Date: Apr 2010
Location: SoCal

Posts: 1,770
iTrader: (0)

Garage List
No problems here with Premium Sound. Works perfectly.
__________________
'12 CLS550 Palladium Silver - loaded
'11 E92 M3 ZCP - SG/B-EXT/CF, M-DCT, loaded
'11 E93 328i, BSM over Saddle Brown, sport, loaded
'08 550i M-Sport, Carbon Black (Gone but not forgotten), '06 W211 E55 AMG (Gone, miss this animal),'01 E39 540i Sport
kaykay is offline   United_States
0
Reply With Quote
      07-12-2011, 11:52 PM   #5
bobs619
First Lieutenant
 
bobs619's Avatar
 
Drives: 2014 Saphire Black F10 M5
Join Date: Mar 2011
Location: San Diego

Posts: 366
iTrader: (0)

disable shake to shuffle on your ipod maybe?
bobs619 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      07-13-2011, 12:39 AM   #6
tailgate1234
Private First Class
 
Drives: 2008 M3 Sedan Silverstone II
Join Date: Aug 2008
Location: SF Bay Area

Posts: 152
iTrader: (0)

There is a technical service bulletin for 2008 and possibly some 2009s with enhanced premium sound. The amplifier, which doesn't have a fan, can overheat, interrupting the sound. The free fix is a replacement with an updated amplifier with a fan. Mine was replaced by the dealer.
tailgate1234 is offline  
0
Reply With Quote
      07-13-2011, 09:04 AM   #7
mdosu
Banned
 
Drives: Double Vanos'd Civic-M3
Join Date: Oct 2009
Location: San Francisco

Posts: 8,517
iTrader: (6)

^please provde the number for the fix?
mdosu is offline   No_Country
0
Reply With Quote
      07-13-2011, 09:38 AM   #8
I Wanna go Fast!
Private First Class
 
Drives: 08 l E90 l AW l PREMIUM l TECH
Join Date: Aug 2010
Location: Illinois

Posts: 198
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by mdosu View Post
^please provde the number for the fix?
+1
__________________
///M 08 l E90 l AW l 6MT l TECH l PREMIUM l 19 220M
I Wanna go Fast! is offline  
0
Reply With Quote
      07-13-2011, 12:39 PM   #9
elp_jc
Brigadier General
 
Drives: .
Join Date: May 2008
Location: .

Posts: 4,910
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by tailgate1234 View Post
There is a technical service bulletin for 2008 and possibly some 2009s with enhanced premium sound.
It's only for early '08s. My 06/08 build already has the improved amplifier. And never an issue with 'skipping'. Sounds like it's iPod related; could be something as stupid as an incompatible bit-rate . Good luck.
elp_jc is offline   United_States
0
Reply With Quote
      07-13-2011, 09:27 PM   #10
rye m3
Lieutenant
 
rye m3's Avatar
 
Drives: 2011.75 E92 M3
Join Date: Apr 2011
Location: New York

Posts: 489
iTrader: (2)

Happens for me only with the iPod. Not sure how it could be a bit rate issue given that songs play fine for awhile, then simply stop for a few seconds. The songs are still playing although there is no music from the system, which suggests some software glitch. This does not happen on radio. My iPod is a classic, so it doesn't have a shake function.
__________________
E92 M3 MR on Red/Black ZCP Sound
Carbon

2007 997S - sold
2003 E46 M3 Steel Grey on Red- sold
1997 E36 M3 Arctic Silver on Black- sold
rye m3 is offline   Switzerland
0
Reply With Quote
      07-13-2011, 09:29 PM   #11
rye m3
Lieutenant
 
rye m3's Avatar
 
Drives: 2011.75 E92 M3
Join Date: Apr 2011
Location: New York

Posts: 489
iTrader: (2)

I've found that the premium system is one of the only car audio systems I've used with the equalizer set nearly flat. What kind of settings are others using?
__________________
E92 M3 MR on Red/Black ZCP Sound
Carbon

2007 997S - sold
2003 E46 M3 Steel Grey on Red- sold
1997 E36 M3 Arctic Silver on Black- sold
rye m3 is offline   Switzerland
0
Reply With Quote
      07-23-2011, 02:18 AM   #12
Benjjman007
Lieutenant
 
Benjjman007's Avatar
 
Drives: On Order: F80 M3
Join Date: Jan 2008
Location: California

Posts: 461
iTrader: (1)

Garage List
2007 Audi RS4  [0.00]
Have this problem on my 08 and hope the 11 does not! For me it seems to start with the iPod, and once the sound is cut off, none of the audio sources work.
__________________
On Order: 2015 F80 M3 Sedan

SOLD: 2013 E92 M3 Frozen Grey/Black Extended with Estroil Blue Contrasting Stitching, Competition, Premium, Heated Seats, Premium Sound, Satellite, BMW Apps.
Benjjman007 is offline   United_States
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:46 PM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST