BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > M3 (E90 / E92 / E93) > General M3 Forum (E90 + E92 + E93)
 
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      07-10-2011, 01:02 PM   #1
persian54
Lieutenant General
persian54's Avatar
United_States
285
Rep
15,812
Posts

 
Drives: SL550. Prev: E93 M3/335i/Z435i
Join Date: Jun 2009
Location: The Valley, SoCal

iTrader: (291)

Seat Back Monitoring Malfunction?






Anyone ever gotten this?

I don't see how I could get it... the seats work fine...fold back fine...they operate normally
Appreciate 0
      07-10-2011, 01:51 PM   #2
GreasyGinzo
Captain
GreasyGinzo's Avatar
United_States
11
Rep
636
Posts

 
Drives: '08 E92 AW 6MT M3(Totaled)
Join Date: Dec 2010
Location: North Jersey

iTrader: (1)

Never even heard of this before...must be some crash safety system
__________________
Appreciate 0
      07-10-2011, 02:24 PM   #3
sameh
Major
sameh's Avatar
United_States
28
Rep
1,471
Posts

 
Drives: 2011 E92 M3 DCT JetBlk
Join Date: Aug 2010
Location: Texas

iTrader: (0)

You need to lose wt
I donno abd never heard of that. If it makes you feel better, I've been getting "rear signal light malfunction" every other day but my rear signal light is working fine!!!!!
__________________
2011 E92 BatMobile JtBlk/Blk/Blk CF
Appreciate 0
      07-10-2011, 02:26 PM   #4
Seattle S65B40
Major
Seattle S65B40's Avatar
United_States
60
Rep
1,396
Posts

 
Drives: 2008 e92 M3
Join Date: Jan 2011
Location: PNW

iTrader: (0)

Garage List
2008 BMW M3  [0.00]
Quote:
Originally Posted by GreasyGinzo View Post
Never even heard of this before...must be some crash safety system
Plus one. I suspect this has to do with passenger side airbag sensor??
__________________

Club 6MT
2008 E92 M3 6MT, AW/Blk Ext., brushed aluminum
2006 E46 M3 ZCP 6MT Carbon blk/blk(sold)
2001 E46 325Xi 5MT Jet Blk/Blk (sold)
Appreciate 0
      07-10-2011, 02:41 PM   #5
kscarrol
Colonel
United_States
37
Rep
2,307
Posts

 
Drives: 2011 E90 M3
Join Date: Jun 2010
Location: New Orleans, LA

iTrader: (0)

Never seen that message before! Do you have the split/folding rear seats? Perhaps they are not latched correctly or a sensor is bad, telling you it is not properly latched...
__________________
Current: 2011 Space Grey E90 M3, DCT, Comp. Pkg., Conv. Pkg., everything but Cold Weather Pkg!
Gone: 2008 550, Space Grey, Sports Package, Sport Auto Transmission.
Sold: 2004 545i (U.S.), Steptronic, Silver Gray.
Appreciate 0
      07-10-2011, 05:31 PM   #6
elp_jc
Brigadier General
United_States
80
Rep
4,910
Posts

 
Drives: .
Join Date: May 2008
Location: .

iTrader: (0)

Probably something wrong with the 'active headrest' crap. Glad my '08 doesn't have that . Don't remember if it appeared in '09 or '10. If headrests can't tilt, they have that crap. Time to take the car to a dealer . Good luck.
Appreciate 0
      07-10-2011, 05:58 PM   #7
mdosu
Banned
No_Country
119
Rep
8,517
Posts

 
Drives: Double Vanos'd Civic-M3
Join Date: Oct 2009
Location: San Francisco

iTrader: (6)

when you pinned back that hooker down on your passenger seat, you broke your seat back.

seriously, I don't know why...seems like rather odd message.
Appreciate 0
      07-10-2011, 06:12 PM   #8
kitw
Colonel
kitw's Avatar
61
Rep
2,632
Posts

 
Drives: 2015 MW M3/2014 Boxster S
Join Date: Jun 2007
Location: Bay Area, CA

iTrader: (14)

On the e93, the seat belts are in the seat back, so you must have it latched. There is a sensor there. Try unlatching both seats and then latching them back, if not, you get to pay a visit to the dealer!
__________________

IMG_4631 by kitwetzler, on Flickr
Appreciate 0
      07-10-2011, 07:44 PM   #9
persian54
Lieutenant General
persian54's Avatar
United_States
285
Rep
15,812
Posts

 
Drives: SL550. Prev: E93 M3/335i/Z435i
Join Date: Jun 2009
Location: The Valley, SoCal

iTrader: (291)

Quote:
Originally Posted by kitw View Post
On the e93, the seat belts are in the seat back, so you must have it latched. There is a sensor there. Try unlatching both seats and then latching them back, if not, you get to pay a visit to the dealer!
Did that

I also don't have rear folding seats as this is a convertible

I emailed my SA to set an apt for this coming week.

I haven't driven my car today, so I don't know if it disappeared or not..(I've had codes come and go in my BMWs in the past)


But yeah, I tried to search but nothing regarding this on the e93... strange...

My top is also acting up again. fun.

I think I've taken my e93 in every month for a convertible top issue....
Good thing the dealer is only a few minutes away
Appreciate 0
      07-12-2011, 02:55 PM   #10
persian54
Lieutenant General
persian54's Avatar
United_States
285
Rep
15,812
Posts

 
Drives: SL550. Prev: E93 M3/335i/Z435i
Join Date: Jun 2009
Location: The Valley, SoCal

iTrader: (291)

dropped it off at the dealer

they said they had no idea what this is and have never seen it before but will investigate and keep me posted
Appreciate 0
      07-12-2011, 04:04 PM   #11
jms_w
Second Lieutenant
jms_w's Avatar
8
Rep
252
Posts

 
Drives: '08 SG E93 M3
Join Date: May 2008
Location: VA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by persian54 View Post
Did that

I also don't have rear folding seats as this is a convertible
While you don't have rear folding seats, the convertible has the option of rear folding seats for the ski bag pass-through with the cold weather package.

At any rate, I've had a similar error before and it had to do with either front seat not being pushed back all the way. Oh well, kind of a moot point now as it's at the dealer.
__________________

jms_w
'08 E93 M3 SG | BLK | 6MT
Appreciate 0
      07-12-2011, 04:17 PM   #12
persian54
Lieutenant General
persian54's Avatar
United_States
285
Rep
15,812
Posts

 
Drives: SL550. Prev: E93 M3/335i/Z435i
Join Date: Jun 2009
Location: The Valley, SoCal

iTrader: (291)

Quote:
Originally Posted by jms_w View Post
While you don't have rear folding seats, the convertible has the option of rear folding seats for the ski bag pass-through with the cold weather package.

At any rate, I've had a similar error before and it had to do with either front seat not being pushed back all the way. Oh well, kind of a moot point now as it's at the dealer.
I moved the seat in every way possible, unhatched it, etc etc

I know the rear thingy folds down, played with that too

It's ok, I needed my Top serviced too.

My top tends to get stuck after every track day, needs some lubricants (TWSS lol)

Plus I needed my tech to check the under carriage after I spin out
http://www.m3post.com/forums/showpos...80&postcount=8

Appreciate 0
      07-12-2011, 04:25 PM   #13
kitw
Colonel
kitw's Avatar
61
Rep
2,632
Posts

 
Drives: 2015 MW M3/2014 Boxster S
Join Date: Jun 2007
Location: Bay Area, CA

iTrader: (14)

Quote:
Originally Posted by persian54 View Post
Did that

I also don't have rear folding seats as this is a convertible

All the convertibles have rear folding seats. The option was just the passthrough bag.
__________________

IMG_4631 by kitwetzler, on Flickr
Appreciate 0
      07-12-2011, 04:33 PM   #14
Seattle S65B40
Major
Seattle S65B40's Avatar
United_States
60
Rep
1,396
Posts

 
Drives: 2008 e92 M3
Join Date: Jan 2011
Location: PNW

iTrader: (0)

Garage List
2008 BMW M3  [0.00]
Quote:
Originally Posted by persian54 View Post

This picture is WIN and FAIL at the same time.
__________________

Club 6MT
2008 E92 M3 6MT, AW/Blk Ext., brushed aluminum
2006 E46 M3 ZCP 6MT Carbon blk/blk(sold)
2001 E46 325Xi 5MT Jet Blk/Blk (sold)
Appreciate 0
      07-12-2011, 04:39 PM   #15
persian54
Lieutenant General
persian54's Avatar
United_States
285
Rep
15,812
Posts

 
Drives: SL550. Prev: E93 M3/335i/Z435i
Join Date: Jun 2009
Location: The Valley, SoCal

iTrader: (291)

Quote:
Originally Posted by kitw View Post
All the convertibles have rear folding seats. The option was just the passthrough bag.
When I think of rear folding seat I think like in the E92 where you can access the trunk

You cannot access the trunk when you fold the top over of the rear seats down...

Otherwise I'd have no problem fitting rims and tires and wouldn't have to keep borrowing cars

Quote:
Originally Posted by Seattle S65B40 View Post
This picture is WIN and FAIL at the same time.
I wish he caught the drift before it. We were going sideways pretty good until I lost it at the end during the exit :/
Appreciate 0
      07-14-2011, 01:05 PM   #16
persian54
Lieutenant General
persian54's Avatar
United_States
285
Rep
15,812
Posts

 
Drives: SL550. Prev: E93 M3/335i/Z435i
Join Date: Jun 2009
Location: The Valley, SoCal

iTrader: (291)

I got the car back

They said that they can't figure out what to do...and there's no service bulletin or anything with BMW and they've never seen my problem...

so they said if it comes back to come back in immediately...
Appreciate 0
      07-14-2011, 01:18 PM   #17
Kiemyster
Bimmerpost Resident Marijuana Consultant
Kiemyster's Avatar
Trinidad_and_tobago
83
Rep
3,132
Posts

 
Drives: E90x4 (M3, 335xi, 325xi,320i)
Join Date: Nov 2006
Location: Queens/NYC

iTrader: (2)

Garage List
Quote:
Originally Posted by persian54 View Post
I got the car back

They said that they can't figure out what to do...and there's no service bulletin or anything with BMW and they've never seen my problem...

so they said if it comes back to come back in immediately...
wow thats helpful... I would not have accepted that answer.... but then again, what can you do? take it to a different dealer next time when it happens after they cant fix this problem for a second time.

good luck.
__________________
"AMG What! S-Line Who? If you ain't got that M I got no respect for you!"
'06 Alpine Weiss E90 320i | '06 The Green Machine E90 325xi | '11 Alpine Weiss E90 M3 ZCP | '10 Silverstone X5M | '11 Alpine Weiss E90 335xi
Appreciate 0
      07-14-2011, 01:25 PM   #18
persian54
Lieutenant General
persian54's Avatar
United_States
285
Rep
15,812
Posts

 
Drives: SL550. Prev: E93 M3/335i/Z435i
Join Date: Jun 2009
Location: The Valley, SoCal

iTrader: (291)

Well since it's in the records, if anything happens again they have to fix it...and if they can't fix it...and it happens again...well that's 3 problems :P

Since the car through the fault and it was stored and read, they can't say I'm BSing.
Appreciate 0
      07-14-2011, 02:40 PM   #19
mkoesel
Moderator
United_States
184
Rep
13,842
Posts

 
Drives: 2015 SO/CSAT F80 M3
Join Date: Jun 2006
Location: Canton, MI

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by persian54 View Post
so they said if it comes back to come back in immediately...
So it went off now? I was under the impression that it had come on and you could not get it to turn off.

I get that icon (or at least, I think that's the one) when I drive off with the front passenger seat still folded forward after the kids get in the back. So basically it is telling you that one of your seats is not properly latched. Point being, if its off, you probably corrected whatever the issue was. For example maybe something was obstructing the seat's movement and causing it not to latch properly. Or, possibly it could be a faulty sensor in which case it may come back.
__________________
A gen-u-ine BMW eff-eight-zero with them tandem clutches in the transmission and that dad gum sun roof on the top-a da cawr.
Appreciate 0
      07-14-2011, 02:51 PM   #20
I Wanna go Fast!
Private First Class
7
Rep
198
Posts

 
Drives: 08 l E90 l AW l PREMIUM l TECH
Join Date: Aug 2010
Location: Illinois

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by sameh View Post
You need to lose wt
I donno abd never heard of that. If it makes you feel better, I've been getting "rear signal light malfunction" every other day but my rear signal light is working fine!!!!!


I was getting the same signal error and my dealer was able to fix it.. Take it in.
__________________
///M 08 l E90 l AW l 6MT l TECH l PREMIUM l 19 220M
Appreciate 0
      07-14-2011, 04:16 PM   #21
mdosu
Banned
No_Country
119
Rep
8,517
Posts

 
Drives: Double Vanos'd Civic-M3
Join Date: Oct 2009
Location: San Francisco

iTrader: (6)

oh boy here comes the tags...
Appreciate 0
      07-14-2011, 06:14 PM   #22
persian54
Lieutenant General
persian54's Avatar
United_States
285
Rep
15,812
Posts

 
Drives: SL550. Prev: E93 M3/335i/Z435i
Join Date: Jun 2009
Location: The Valley, SoCal

iTrader: (291)

Quote:
Originally Posted by mkoesel View Post
So it went off now? I was under the impression that it had come on and you could not get it to turn off.

I get that icon (or at least, I think that's the one) when I drive off with the front passenger seat still folded forward after the kids get in the back. So basically it is telling you that one of your seats is not properly latched. Point being, if its off, you probably corrected whatever the issue was. For example maybe something was obstructing the seat's movement and causing it not to latch properly. Or, possibly it could be a faulty sensor in which case it may come back.
You sure the error you get is a malfunction?

The error I think you're referring to is red and says it's not secure.

This happened on the passenger side btw, and my girl only weighs about 110lbs... so yeah lol.

It went away after the dealer cleared the faults.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Tags
persian54 needs more lube

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:48 PM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST