View Single Post
      03-05-2013, 08:59 PM   #31
Mr.MichaelM3
First Lieutenant
 
Mr.MichaelM3's Avatar
 
Drives: 2015 AW F80 M3
Join Date: Oct 2010
Location: Dirty Jersey

Posts: 323
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by NikB316 View Post
Michael,
My cold start problem was a bit different as the revs were higher but not as jumpy (just as weird though!). I wasn't throwing any codes so it is harder to compare the two. If the codes weren't there before the install then I'm sure it's just a quick software fix. Sorry I didn't bother with the video since it was fixed like a day after posting. I can suggest getting the cold start coded off altogether even after the issue is addressed. I know several NA and FI guys that have had their cold starts coded off. Especially with having an exhaust the car is much "friendlier" for those early morning or late night wake up the neighbors starts. I have always hated the cold start program from my NA hardly modded '08 to this car. It would make the car unnecessarily "choppy" too while it warmed up on both M3s I had. I'll be at ACM Thursday afternoon so maybe I'll see you around if you're there!
Thanks for all your input! I appreciate it. I already had the cold start tune before I went FI. I loved how quiet the car is on cold starts. The most weird part is usually when the engine malfunction comes on the cars idles rough. In this case the car is absolutely fine just on that first initial start up it happens.
__________________
2010 E90 M3 MODS: ESS VT-1 550-BMW CF splitters, Rear spoiler, afe intake, ESS tune, Fully catless, Borla Axle back, fabspeed xpipe, RD springs, BMW V2 performance steering wheel, TO many to list
Mr.MichaelM3 is offline   United_States
0
Reply With Quote