View Single Post
      11-09-2012, 07:02 PM   #14
M3PO
Colonel
M3PO's Avatar
34
Rep
2,777
Posts

 
Drives: '08 IB E92
Join Date: Sep 2011
Location: OC

iTrader: (7)

Quote:
Originally Posted by Longbow64 View Post
It's been identified that I have a bad wheel bearing. The wheel bearing has a magnetized strip around the outside that sends a signal to the wheel speed sensor. The bearing and my car are at the dealership and all was good until they tried to separate the hub to get to the bearing. The axle is not pusing out. The whole assembly is off the car and they get it apart. They've tried to soak it in some sort of PB blaster mixture and then press it out with no luck. The next step is to order the whole assembly which equates to $1500 in parts and $1000 in service. BMW is not sure if this is covered under the extended warranty (third party) because there is no mechanical failure in the attached components, they just can't get it apart. They called the company and explained that it was seized up and listed the new parts and additional service requirement. An adjuster will be out here by Monday. Looks like no autocross for me this weekend. Last one of the season this year. More to follow.
That's nuts. They should be able to use a hub puller tool to pull the hub off of the end of the axle pretty easily. I just did this on my E30 and it was a bitch until I got the hub puller. Taking it all apart was much easier than getting it back together because I didn't have to be concerned about ruining the old bearing. Getting the axles back in was a bitch without ruining the new bearings. Hopefully you don't end up needing new axles in addition.
__________________
2008 IB E92 M3| BBS | KW | Arkym | Platte Forme A.G. | Active Autowerke | K&N | Fabspeed | Dinan | Evolve-R