View Single Post
      11-09-2012, 05:04 PM   #12
Longbow64
_______
 
Longbow64's Avatar
 
Drives: 09 E90 M3, 13 X3 35i MSport
Join Date: Apr 2008
Location: Orlando

Posts: 742
iTrader: (4)

It's been identified that I have a bad wheel bearing. The wheel bearing has a magnetized strip around the outside that sends a signal to the wheel speed sensor. The bearing and my car are at the dealership and all was good until they tried to separate the hub to get to the bearing. The axle is not pusing out. The whole assembly is off the car and they get it apart. They've tried to soak it in some sort of PB blaster mixture and then press it out with no luck. The next step is to order the whole assembly which equates to $1500 in parts and $1000 in service. BMW is not sure if this is covered under the extended warranty (third party) because there is no mechanical failure in the attached components, they just can't get it apart. They called the company and explained that it was seized up and listed the new parts and additional service requirement. An adjuster will be out here by Monday. Looks like no autocross for me this weekend. Last one of the season this year. More to follow.
__________________

'09 E90 M3 | VF620 SC tuned and coded by BPM | KW V3 | ARC Wheels w/AD08 | OnEighty Lights | AA Signature Exhaust | BMW Performance and IND trim | Recaro Profi and child seats
'13 35i M-Sport X3 | JB4 Stage 1 | BMS Intake | H&R Springs | Gloss black grill | CF Wrap and Coded by me
Longbow64 is offline  
0
Reply With Quote